Potrivit unul studiu legat de social media finanțat de Uniunea Europeană, rețeaua de socializare Facebook nu mai prezintă absolut niciun interes pentru adolescenții din Marea Britanie . Adolescenții cu vârste între 16 și 18 ani din Marea Britanie , folosesc mai puţin reţeaua Facebook , abandonată în favoarea altor aplicaţii de comunicare instantanee precum WhatsApp , WeChat şi SnapChat .
Pentru aceşti tineri , Facebook nu mai este la modă şi a devenit un social network unde se simt prea controlaţi de către părinţi , care au început să folosească tot mai mult această reţea de socializare
Pentru adolescenții cu vârste între 16 și 18 ani din Marea Britanie, Facebook nu este doar în declin, ci este moartă și îngropată. În principiu, sunt jenați să fie ascociați cu rețeaua aceasta de socializare. Dacă într-o vreme părinții se temeau că odraslele lor urmau să-și facă cont de Facebook, acum insistă ca ele să își păstreze conturile de Facebook. Părinții au învățat să folosească site-ul și acum îl văd drept o modalitate prin care familiile pot rămâne unite. De cealaltă parte, adolescenții prefermă rețele de socializare mai cool.
Unul dintre motivele care explică parţial această migraţie constă în creşterea treptată a numărului utilizatorilor de vârsta a treia pe platforma Facebok. Un alt motiv este acela că aplicaţiile de mesagerie oferă conversaţie privată cu prietenii din viaţa reală. De asemenea, aceste aplicaţii de comunicare instantanee nu se mai axează doar pe mesagerie, ci sunt adevărate reţele de socializare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu